De senaste trenderna inom spelutveckling 

Spelutvecklingen är en viktig del av casino på nätet. Det gäller att hela tiden hålla spelarna nöjda och överraska dem med nya spel. Vissa spelutvecklare lyckas hålla sig relevanta år efter år på en marknad med hård konkurrens. Andra lyckas skapa populära spel innan de försvinner spårlöst. Det kommer även nya trender inom spelutveckling som dominerar ett tag. Just nu är det framförallt megaways som syns på alla slots. Det var spelutvecklaren Big Time Gaming som var först med detta och nu också har patent på det. Ett väldigt lyckat drag skulle det visa sig. 

Svenska spelutvecklare i täten 

Några av de största spelutvecklarna i branschen är svenska. Det inkluderar namn som NetEnt, Play n GO och Evolution Gaming. Något de alla har gemensamt är att de har varit med under lång tid. De har alltså haft många år på sig att känna in vad kunderna vill ha och tillverka spel som tilltalar en större massa. Play n GO brukar till exempel vara tidiga med att komma med nya spelplaner som är helt unika. Deras slots har inte de traditionella vinstlinjerna utan du brukar istället vinna i kluster. Det är något som fler speltillverkare har tagit efter under de senaste åren. 

Specialfunktioner i fokus 

När man tittar på de senaste trenderna ser man att det är specialfunktionerna som hamnar i fokus. Till exempel är det vanligt att du får en multiplikator varje gång du vinner under bonusspelet. Det brukar samköras med megaways som nämndes tidigare i texten. Ett spel som inte har några bonusfunktioner överhuvudtaget blir sällan populärt. Det krävs extra vinstchanser för att få majoriteten av spelarna intresserade. Det behöver dock inte vara free spins utan det kan även vara andra former av specialfunktioner och bonusspel. 

De flesta föredrar hög volatilitet 

En annan trend som man märker av tydligt gällande spelutveckling är att de flesta föredrar slots med hög volatilitet. Det betyder att du vinner mer sällan men att du istället har chansen att pricka in högre vinster när det väl kommer. Sloten Book of Dead från Play n GO är ett tydligt exempel på detta. Denna ligger ofta i topp när spelsajterna rankar sina populäraste spel. Det kan även bero på att många streamers väljer att spela sådana slot. Det är alltså professionella slotsspelare som streamar live på kanaler som Twitch och Youtube. Om de spelar en slot väldigt mycket hjälper det till att öka populariteten för spelutvecklaren. 

Vad säger framtiden? 

Vi vet ännu inte vilka speltillverkare som kommer att dominera i framtiden och vilka trender som kommer starkast. Dock känns det som att stora namn som Big Time Gaming och NetEnt kommer fortsätta vara aktuella. Förhoppningsvis får de sällskap en av mindre uppstickare som också kommer med nya och spännande spel. Håll koll på de senaste slotsen för att inte missa något.